Hoe creëer ik een veilig wachtwoord?

Laatst geüpdate: Jan 07, 2016 02:46PM CET

Om een veilig wachtwoord te maken dat gemakkelijk te onthouden is, dient u gebruik te maken van de volgende stappen:

1. Gebruik geen persoonlijke informatie. U dient nooit gebruik te maken van persoonlijke informatie als onderdeel van uw wachtwoord. Voor anderen is het erg gemakkelijk om dingen zoals, achternaam, voornaam, naam van uw dier, geboortedatum van je kind , ... te weten te komen.
  2. Maak geen gebruik van echte woorden. Er bestaan programma’s die aanvallers helpen met het raden van je wachtwoord. Met de kracht van computers vandaag, duurt het niet lang om een woord uit het woordenboek te weten te komen.
  3. Maak gebruik van verschillende types tekens. U maakt het wachtwoord veel veiliger door verschillende types karakters te gebruiken. Gebruik hoofdletters samen met kleine letters, cijfers en zelfs speciale tekens zoals ‘%’ en ‘&’.
  4. Gebruik een kernzin. In plaats van een wachtwoord te onthouden, bestaande uit verschillende karaktertypes of geen woord te gebruiken uit het woordenboek, kan u gebruik maken van een kernzin. Denk hierbij aan een zin uit een liedje of een gedicht. Gebruik van elk woord uit de zin de eerste letter en vorm zo een wachtwoord.